День подяки

2014-11-25

/Files/images/DSCN3665.JPG

Сьогодні в актовій залі відбулося велике святкове дійство, присвячене Дню подяки, яке підготували вчителі англійської мови Штефан Інна Володимирівна та Макарова Олена Русланівна разом з учнями 3-А, 5-х, 6-х, 7-х, 8-х та 10-А класів.

Свято йшло виключно англійською мовою. А взагалі в школі англійська вивчається поглиблено у 1-4 класах, а в 5-11 - вже дві іноземні мови - англійська та німецька.

Варто відзначити гарну гру юних акторів та чудову презентацію, що супроводжувала дію на сцені.

День подяки (англ. Thanksgiving Day) — традиційне північноамериканське свято встановлено, щоб зазвичай віддати дяку Богові за жнива та за одержані блага протягом року. Відзначається в США у листопаді, а в Канаді — у жовтні.

/Files/images/DSCN3639.JPG/Files/images/DSCN3645.JPG/Files/images/DSCN3685.JPG

Це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер місяця листопада; свято відзначає перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом. Уперше День подяки святкували за президента Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року.

У 1863 році президент Абрахам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем; день вважається сімейним святом, — і його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на Сході США. Обов'язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім'ю по одному.

/Files/images/DSCN3733.JPG/Files/images/DSCN3767.JPG

У Канаді День подяки вперше відзначив англійський дослідник Мартін Фробішер, який безуспішно намагався віднайти для Англії північний морський шлях у Китай. Опинившись зовсім не в Китаї, а на території нинішньої канадської провінції Ньюфаундленд і Лабрадор, він заснував там поселення у 1578 році — і формально віддав Богу подяку за те, що вижив у довгій подорожі у Новий світ. Таке його відзначення успішного прибуття на новий материк прийнято вважати першим Днем подяки, відсвяткованим у Північній Америці. З напливом нових поселенців у Канаду, практика святкування переросла в традицію.

/Files/images/DSCN3770.JPG

Так само, як у США, зараз популярно святкувати День подяки і в Канаді, але на місяць раніше: осінь тут настає значно раніше, і свято випадає на другий понеділок жовтня. З 1957 року День подяки — державне загальнонародне свято й вихідний день у Канаді.

Кiлькiсть переглядiв: 616