17 вересня - День рятівника

2015-09-17

/Files/images/Фабрика ФорматовP9170023.jpg

Сьогодні біля театру імені М.В.Гоголя полтавські рятувальники провели для дітлахів громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти!»

Співробітники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області для учнів місцевих шкіл та усіх присутніх полтавців та гостей міста організували розважально-інформаційний захід.

Перед початком дійства була організована виставка спеціальних та пожежних автомобілів оперативно-рятувальної служби, групи піротехнічних робіт. Усі охочі мали змогу не лише дізнатися більше про спецтехніку, а й сфотографуватися на згадку з елементами бойового спорядження вогнеборців та зразками знешкоджених вибухонебезпечних предметів.

Для дітлахів були проведені конкурси й вікторини на знання пожежної безпеки та правил безпеки життєдіяльності. Треба зауважити, що під час заходу, школярів – учнів різних міських навчальних закладів розбили на команди, які в подальшому і змагалися у тематичних конкурсах між собою за звання кращих. Юні рятівники брали участь у конкурсах з одягання на швидкість бойового одягу вогнеборців, перетягування канату. Усі переможці отримали цінні подарунки та тематичні сувеніри.

У рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» психологами Головного управління був проведений захід націлений на психологічну просвіту юнацької молоді. Загадки та запитання, ігри та естафета на протипожежну тематику мали на меті пропаганду збереження людського життя, утворення мотивації допомоги ближньому та оволодіння навичками подолання панічних настроїв. Також психологами проводився конкурс на кращий малюнок на асфальті. Діти, разом з психологом, малювали пам'ятку-застереження від надзвичайних ситуацій.

Учні нашої школи отримали перемогу в змаганнях: Тригуб Анастасія з 4-А класу зайняла ІІ місце, а учень 4-Б класу Мартиненко Іван - ІІІ. Вітаємо!

/Files/images/Фабрика ФорматовP9170001.jpg/Files/images/Фабрика ФорматовP9170003.jpg/Files/images/Фабрика ФорматовP9170005.jpg/Files/images/Фабрика ФорматовP9170020.jpg/Files/images/Фабрика ФорматовP9170025.jpg

Після активних та насичених змагань, діти мали змогу ближче роздивитися пожежні автомобілі та більш детально дізнатися про особливості роботи Служби порятунку «101».

За матеріалами ГУ ДСНС України у Полтавській області
Кiлькiсть переглядiв: 223