Зустрічаємо Великдень!

2018-04-06

/Files/images/P4041408.jpg

8 квітня всі православні зустрічатимуть Великдень. Напердодні свята в 2-А та 3-Б класах Линько Галина Григорівна та Гладка Валентина Миколаївна організували для своїх учнів проведення майстер-класів із прикрашання пасхальних куличів. Діти з великим задоволенням прикрасили свої пасочки та дізналися багато цікавого про історію та традиції цього великого свята.

/Files/images/P4041404.jpg

Вели́кдень, Воскресіння Христове, Пасха (іноді Паска) (з єврейської традиції) (грец. πάσχα, лат. Pascha, івр. פסח‎ песах — проходження повз), Воскресі́ння Христо́ве (грец. Ἡ Ανάστασις τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ; стцерк.-слов. Великъ дьнь, пол. Wielkanoc ) — найдавніше християнське свято, головне свято богослужебного року, що встановлено на честь Воскресіння Ісуса Христа.

/Files/images/P4041406.jpg

У Католицькій церкві Великдень має найвищий статус торжества. Дата свята не є сталою і кожного конкретного року обчислюється за місячно-сонячним календарем (перехідне свято).

/Files/images/P4041419.jpg

Старозавітна Пасха — Песах святкується на честь виходу ізраїльського народу з єгипетської неволі, перехід від рабства до свободи. Воскресіння Христове — це перехід від смерті до життя, звільнення нас від тягаря гріхів, це вихід, перехід людини з рабства гріха, зла до свободи любові, добра.

/Files/images/P4041427.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 326