#stop_sexтинг

2021-02-11

/Files/images/лл1.jpg

Наша школя взяла активну участь у заходах щодо попередження випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, ініційованих Уповноваженим Президента України з прав дитини.

За даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей в онлайн в період карантину діти стали проводити на 80 % більше часу онлайн, разом з цим зросла кількість звернень щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація дітей в Інтернеті збільшилась вдвічі.

/Files/images/лл2.jpg

У механізмах захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті надзвичайно важливим є превентивний аспект, а саме: надання якомога більше інформації дітям, батькам та особам, які їх замінюють, а також вчителям про особливості вчинення подібних злочинів. З метою захисту дітей в цифровому середовищі було розроблено серію уроків для дітей різного віку.

Соціальний педагог школи Новохатня Тамара Сергіївна провела спільно з класоводами 1-х та 2-х класів уроки з даної проблеми, загалом було охоплено 82 дитини.

Інформаційно-освітня кампанія #stop_sexтинг створена у 2018 році з метою захисту українських дітей від сексуального насильства в Інетрнеті.

Більше про #stop_sexтинг на сайті stop-sexting.in.ua

Кiлькiсть переглядiв: 112