Учні відвідали презентацію книг

2021-10-12

/Files/images/Screenshot_20211016-121650~2.png

12 жовтня 2021 року у літературній вітальні ПОУНБ імені І. П. Котляревського відбулася презентація двох нових видань Полтавського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «ПРОСВІТА» ім. Тараса Шевченка:

Леся Українка. Драматичні поеми.

Юрій Клен. Прокляті роки. Попіл імперії.

На презентації був присутній очільник просвітян області Микола Георгійович Кульчинський, який подарував книги школам, вузам та бібліотекам міста. Він розповів про нові видання, нагадав присутнім про цінності, лицарські чесноти, якими володів український народ і звертаючись до молоді наголосив: «Ви – наша надія, і від вас залежить, чи житиме Україна краще».

На заході були присутні учні 9-А класу зі своїм класним керівником, учителем історії та правознавства Хлевнюк Тамарою Іванівною, які мали можливість почути прекрасні виступи знаних філологинь: Світлани Василівни Ленської – докторки філологічних наук, доцентки, професорки кафедри української літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка [драматичні поеми Лесі Українки, які ввійшли до збірки] та Віти Василівни Сарапин – кандидатки філологічних наук, доцентки кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі [життя та творчість Юрія Клена (Освальда Бургардта)].

Кiлькiсть переглядiв: 97