• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Шкільна бібліотека - інформаційний центр школи

Шкільна бібліотека - інформаційний центр школи

2015-05-12

/Files/images/Фабрика Форматов300920141845.jpg Пілатова Т.М. зі своїми учнями

Шкільна бібліотека – інформаційний центр школи. Вона веде інформаційно-бібліографічну роботу з обслуговування учнів, вчителів. Бібліотека є базою забезпечення інформаційних потреб, важливою ланкою навчально-виховного процесу. Вона спрямовує свою роботу на виховання в учнів інтересу до книги й читання, всебічне задоволення інформаційних потреб вчителів.

Книжка надзвичайно підвищує якість шкільного навчання і потрібна підростаючому поколінню не менше, ніж школа.

Книги – морська глибина:

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить, -

писав про скарбницю духовної культури – книгу – Іван Франко. І це справді так. Без книг ми не можемо уявити життя на землі. Адже, як висловився Тарас Григорович Шевченко, книга потрібна людині, як хліб насущний.

Книга – це мудрий, розважливий, найвірніший наш друг, який супроводжує нас протягом усього життя.

Перед школою стоїть завдання – якість учнівських знань, а це залежить передусім від уміння глибоко і вдумливо працювати з книгою.

Навчити дитину усвідомлено, виразно і швидко читати – найперше завдання вчителів початкових класів. Прищепити учням любов до книги, потребу повсякденно читати і відчувати радість від прочитаного – такі вимоги стоять сьогодні перед учителями-класоводами. Адже від того, як навчиться дитина працювати з книгою, залежить успішне навчання з інших предметів не лише в початкових, а й наступних класах.

Більшість школярів часто відвідує бібліотеку, а становлення особистості кожного учня у цьому віці відбувається найбільш інтенсивно. Для них характерна природна активність, бажання бути схожими на своїх улюблених героїв, позитивне ставлення до класних та позакласних заходів.

Моніторинг рейтингу читацької активності протягом навчального року дає можливість відслідкувати результати взаємодії бібліотекаря та вчителів з учнями у процесі самоосвіти.

Закінчується навчальний рік. Провівши аналіз читацьких формулярів, робимо підсумки.

Найкращий читач школи, яка прочитала за навчальний рік 55 книг – учениця 4-Б класу Біленька Софія./Files/images/Фабрика Форматов070520152220.jpgБіленька Софія

В 1-Б класі кращий читач – Шерстюк Поліна./Files/images/Фабрика Форматов120520152255.jpgШерстюк Поліна

В 2-А класі – Калінічук Святослав./Files/images/Фабрика Форматов120520152256.jpgКалінічук Святослав

В 3-Б класі – Сосюра Валерія./Files/images/Фабрика Форматов120520152251.jpgСосюра Валерія

100% записані до шкільної бібліотеки і активно відвідують її учні 1-Б класу – класний керівник Пілатова Тетяна Михайлівна.

Учні 3-Б класу – класний керівник Дзюбенко Лілія Миколаївна./Files/images/Фабрика Форматов130320141360.jpgДзюбенко Л.М. зі своїми учнями

Учні 4-Б класу – класний керівник Гладка Валентина Миколаївна./Files/images/Фабрика Форматов150920141814.jpgГладка В.М. зі своїми учнями/Files/images/Фабрика Форматов311020141884.jpgГладка В.М. з учнями-активістами

Активісти шкільної бібліотеки – учні 3-Б класу Ляшенко Зоряна, Пригода Аня, Конарєва Настя, Буздигар Глаша; учні 4-Б класу – Бабич Вероніка, Біленька Софія, Городницький Віталій, Домурчеєва Крістіна, Бєлінський Єгор, Тобольченко Аня./Files/images/Фабрика Форматов121120141901.jpgЧитацький актив/Files/images/Фабрика Форматов090920141798.jpgЧитацький актив

Рівняйтесь на них.

В шкільній бібліотеці проводяться індивідуальні та групові бесіди з читачами. Проходять бібліографічні огляди літератури, вікторини, голосні читання книг, відгадування загадок, вивчення і читання віршів біля книжкових виставок та тематичних поличок, які оформляються до знаменних і пам'ятних дат.

Шкільна бібліотека чекає на вас.

Кiлькiсть переглядiв: 342