• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Славним синам краю Полтавського присвячуємо

Славним синам краю Полтавського присвячуємо

2015-09-22

/Files/images/UFd5AfZaFPc.jpg

Борису Олійнику та Василю Симоненку, чий 80-ий рік від дня народження відзначає вся Україна, було присвячене міське свято – фестиваль дитячої творчості «Поезія, що стала піснею». Проведене 21 вересня на базі ЗНЗ № 10, свято зібрало юних шанувальників творчості видатних земляків – учнів 5-11 класів, щоб талантом дитячого голосу і співу передати всю повагу до митців і захоплення поетичними творіннями ювілярів.

Вихованці школи підготували прекрасну літературно-мистецьку презентацію- ліричний заспів про спільне в долі поетів, створивши атмосферу високої духовності.

Усі учасники ( а їх близько півтори сотні – це солісти, дуети, тріо, ансамблі, пісенні колективи під керівництвом учителів музики та філологів) з великим натхненням і всією серйозністю, в українському вбранні, красиві і талановиті, один за одним виконували обрані відповідно до своїх уподобань твори, серед яких «Україні», «Грудочка землі», «Ти знаєш, що ти - людина», «Є в коханні і будні, і свята», «Ну, скажи, хіба не фантастично», «Засівна», «Відлуння», «Спасибі, солдати», «Пісня про матір» та інші шедеври української лірики.

Журі фестивалю серед прекрасного багатоголосся відзначило грамотами 6 колективів:

- Троцька Марія, 11 клас, ЗНЗ № 1, «Мати наша – сивая горлиця»;

- Бесарабов Данило, 8 клас, ЗНЗ № 3; «Лебеді материнства»;

- Ісакова Анна, Лукаш Владислав, 11 клас, ЗНЗ № 6, «Ну, скажи, хіба не фантастично»;

- Мітіна Тетяна, Педоренко Аліна, 9 клас, ЗНЗ № 10, «Ти подумай, Париж» ;

- Писаренко Анастасія та Писаренко Софія, 7, 9 класи, ЗНЗ № 17, «Спасибі, солдати»;

- пісенний колектив ЗНЗ № 28, 6 клас, «Україно».

Після свята залишилося таке враження, що літературні пісні стали народними (здавалось, співала душа голосна України), і з’явилося ще одне переконання в тому, що полтавські діти найкращі - дуже здібні, сердечні, красиві.

Дяка педагогам і батькам!

Зоя М’ясоїд, методист ММК

Кiлькiсть переглядiв: 231